Rising Sun - ще играем ли тази игра?

Публикувано от Hristo Filipov на

Rising Sun - настолна игра

Великите и забравени богове Ками са се завърнали от Подземния свят, недоволни от делата на настоящия Шогун на Империята. В началото на пролетта на Великата Нова Година, боговете Ками са събрали техните свещени кланове с една цел: да възстановят владението си над земите на Нипон и да ги върнат към техните достойни духовни традиции. Боговете Ками могат да се оприличат на природни духове, а Шинто храмове, които ги почитат обикновено се намират на места с природна красота.

Rising Sun - настолна игра

Всеки клан е свързан със собствените си славни традиции и има уникална визия за Великото завръщане, така че ще трябва да водят могъща дипломатическа война в 8-те провинции, ако искат да ги наложат. Ще се изковават съюзи, ще се извършва предателство, а почтеността ще се издига и пада. Ще се навигират политически действия, ще се води опустошителна война, която ще се спечели от отлични умения и хитри преговори. А с идването на зимата само един ще е победител!

Rising Sun - настолна игра

В Rising Sun ти си достоен Шогун, който предвожда един от тези велики кланове. Притежаваш ли силата на честта, добродетелността и духа, както и майсторството на меча, необходими ти да изпълниш древното обещание?

Rising Sun - настолна игра

Rising Sun е настолна игра за 3 до 5 играча, действието в която се развива в легендарна феодална Япония. Играчите се съревновават да водят техните кланове към победа чрез натрупването на победни точки през различните сезони на годината. Играчите ще правят и разрушават съюзи, ще избират политически действия, ще почитат боговете, ще развиват клановете си и ще разполагат войските си из Япония. Победни точки могат да се печелят по няколко различни начина – от печеленето на битки, през събирането на реколтата от правилните провинции, до използването на добродетелите на вашия клан. Когато зимата дойде, играчът с най-много точки ще властва над Земята на изгряващото слънце!

Rising Sun - настолна игра

Rising Sun е духовното продължение на Blood Rage: същия дизайнер, същия художник, същия скулптор и същия издател. Rising Sun е игра за честта, преговорите и войната във феодална Япония, където древните богове (ками) са се завърнали, за да преустроят Империята. Докато далечния прародител на Blood Rage беше Risk, Rising Sun определя Diplomacy като далечен прародител. Играта изисква активни преговори, създаване на съюзи и воденето на война, вземането на заложници и извършването на сепуко.

Rising Sun - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: Rising Sun е феноменално добра игра – от тези, които те карат да се събудиш на сутринта след снощното им първо изиграване с мисълта за тях и се желанието ти да ги играеш пак, колкото се може по-скоро. Винаги съм се чудил как някои игри постигат това!...  Дали изключително елегантния дизайн, дали интересните опции и забавните избори, които можеш да направиш в играта са водещи за постигането на това? Дали невероятните фигурки и атмосферата по време на игра? Дали изненадващо елементарните като за такава голяма кутия правила? Мисля, че е всичко това и още нещо – магия! Нещото, което всяка игра търси, за да придобие статута на класика – още с излизането си! Може и да не знам какво е, но Rising Sun го има в изобилие! И това го казва човек, на който игрите с преговори и съюзи са далеч от любимите му! Затова подходих колебливо към играта, въпреки че съм голям фен на дизайнера Ерик Ланг – и Blood Rage, и The Godfather са едни от любимите ми игри, а Chaos in the Old World е гениална игра... За щастие, частта с преговорите в тази игра ми хареса и не мисля, че ми разваля кефа от играта, въпреки че не съм такъв голям фен на тази механика в игрите като цяло. Играта е толкова изчистена от излишни неща, че остава единствено чистото удоволствие от всяко действие което правиш. Не е нужно да мислиш за правила и изключения, само за стратегия и забавните „чудовища“, които ще вкараш в игра! Топ препоръка!

Rising Sun - настолна игра

Харесва ми:

  • Лесни правила и елегантен дизайн;
  • Пристрастяващ гемплей;
  • Различен и вълнуващ сетинг – легендарна феодална Япония;
  • Невероятно качествени компоненти и учудващо гигантски фигурки;
  • Поредния неустоим евро-америтраш хибрид, който не ти дава избор – трябва да е твой!

КУПИ RISING SUN

Rising Sun - настолна игра

Rising Sun - настолна игра

Rising Sun - настолна игра

Rising Sun - настолна игра

Rising Sun - настолна игра

Rising Sun - настолна игра


Сподели публикацията



← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.