Between Two Castles of Mad King Ludwig - По-добрият "Between..."!

Публикувано от Hristo Filipov на

Between Two Castles of Mad King Ludwig - настолна игра

Кралят изисква замък! Ти си световно признат строител, които е помолен от Лудия Крал Лудвиг да му помогне с дизайна на замъците му. Проекти от такова значение изискват познанията на повече от един човек, поради което за всеки проект ще работиш в екип с друг строител, за да изпълните заедно вашите грандиозни планове. Ще бъдат ли умения ви да планирате и да си сътрудничите достатъчни, за да проектирате най-внушителните замъци в света?

Between Two Castles of Mad King Ludwig - настолна игра

Between Two Castles of Mad King Ludwig е състезателна игра с поставяне на плочки, в която всяка плочка е стая в замък. Твоята работа е заедно с играча ти от ляво да построиш един замък, докато в същото време строиш друг с играча ти от дясно. На всеки ход ти избираш две плочки от ръката си, разкриваш ги, след което заедно с партньорите ти решавате къде да ги поставиш. За да спечелиш трябва да разпределиш вниманието и отдадеността си между двата замъка.

Between Two Castles of Mad King Ludwig - настолна игра

Играта включва 147 основни стаи с уникален арт, 83 други плочки, 10 бонус карти, 7 уникални дървени замъчета и специален инсърт на Game Trayz, който намалява времето за сет-ъп на по-малко от 60 секунди!

Between Two Castles of Mad King Ludwig - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: Between Two Castles of Mad King Ludwig е публикувана от Stonemaier Games в кооперация с Bezier Games. Играта съчетава игрални механики от предходните игри на двете издателства, а именно Between Two Cities и Castles of Mad King Ludwig. И двете са известни и любими на много хора игри, включително и на мен! Особено що се отнася до “Castles…”. „Between” също е добра, но предимно заради основният й плюс – отлична е за много хора, подобно на мегахита 7 Wonders. Иначе според мен няма достатъчно дълбочина и разнообразие за дълъг живот. Точно тук идва и ролята на новото отроче на двете компании, което на практика представлява “Between Two Cities” като основна механика, но понапълнена с много повече игра и тема. Затова неслучайно назовават Between Two Castles of Mad King Ludwig като геймърска версия на „Градовете“. И са прави. Лично аз не виждам смисъл повече да играя “Cities”, освен за да пробвам експанжъна, което още ми убягва. Новата игра е и по-дълбока, и по-тематична, и по-красива, и със по-хубави компоненти. Особено що се отнася до невероятно практичния инсърт на Game Trayz, който се вади от кутията по време на игра и действа като своеобразен борд за компонентите.

Between Two Castles of Mad King Ludwig - настолна игра

Играта пак си остава бърза, но е много по-удовлетворителна! Бързината в случая е постигната с факта, че се играе 2 рунда, а не 3, както в оригинала. В новата версия обаче има доста начини за играене на допълнителни плочки по време на тези два рунда, а и броя на плочките на рунд стандартно си е повече. Ако сте харесвали “Градовете“ тази със сигурност ще ги замени, според мен! Ако пък са ви били твърде плитки – мисля, че може да пробвате „Замъците“ и да останете доволни!

Харесва ми:

  • Елегантна и бърза игра за много хора с достатъчно дълбочина;
  • Оригинална идея на играта – кооперация между играчите при строенето на замъци;
  • Страхотни компоненти и най-вече инсърт – практичен, удобен и красив.

КУПИ BETWEEN TWO CASTLES OF MAD KING LUDWIG

  •  


Сподели публикацията



← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.