War Chest - Игра за крале, генерали и бойци

Публикувано от Hristo Filipov на

War Chest - настолна игра

В War Chest играчите поемат ролята на средновековни командири на бойното поле, които се стремят да спечелят контрол над тактически локации.

War Chest - настолна игра

War Chest е “bag-building” военна игра, в началото на която играчите избират с какви специални военни единици ще играят. С тяхна помощ по време на играта те ще се опитат да превземат ключови место по борда. За да успеят в War Chest  играчите трябва правилно да командват не само армиите си върху бойното поле, но и тези, които чакат да бъдат разгърнати извън него.

War Chest - настолна игра

Всеки рунд играчите теглят по три чипа, изобразяващи различни военни единици от торбичката си, след което се редуват да ги използват за изпълнението на различни действия. Играта приключва когато един играч (или един тим в игра с четирима) е поставил всичките си контрол маркери. Този играч или тим печели!

War Chest - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: War Chest е абстрактна игра в традициите на Onitama, The Duke, Santorini и други големи хитове от последните години. Интересното е, че играта почти не се усеща абстрактна поради доста тематичните различни военни единици, които използвате. Всеки от играчите ще разполага само с четири вида (или дори три в отборната игра) военни единици, всяка от които със свое специфично умение и характеристики. Въпреки тези различни единици играта е доста елементарна като правила. На хода си теглиш три чипа от торбичката и ги играеш за различни действия. Често в началото на играта ще използваш действието да вербуваш нови войски, тъй като не започваш играта с всички налични чипове от даден вид, а само с по два. Останалите ти ще решиш кога да вербуваш и да сложиш в торбичката си.

War Chest - настолна игра

Друго често действие ще е да вкарваш единици на бойното поле на специалните места за това или пък да подсилваш дадена единица, която вече е на борда, като поставяш допълнителен чип върху нея. Разбира се, след като се чувстваш готов можеш да започнеш да действаш по същество като местиш единиците си, атакуваш противникови, използваш специалните си умения и завладяваш тактическите локации. За целта обаче трябва да изиграеш чип от съответната единица, с която правиш действието.

War Chest - настолна игра

Играта е един балансиращ акт между това кои единици и са на борда, колко са силни те и колко от техните чипове имаш в торбичката, за да ги използваш за действия. В същото време, разбира се, трябва доста да внимаваш за действията на противника си и това какво могат да направят във всеки един момент. Важно е да следиш какво са купили, какво е на борда, какво е дискарднато като изиграно и какво потенциално е в ръката им и в торбичката им в момента. Препоръчвам играта на феновете на абстрактните игри с високо ниво на стратегия, но с щипка шанс и тематичност.

War Chest - настолна игра

Харесва ми:

  • Свежа вариация на bag-building механиката, използвана тук в абстрактна военна игра;
  • Игра от типа „лесна за научаване, трудна за овладяване“;
  • Бърза и остра – няма време за разтакаване и омръзване;
  • Готин тийм вариант, нещо което все още е рядкост в настолните игри;
  • Страхотни компоненти в лицето най-вече на тежките и качествени чипове на единиците. Кутията също заслужава похвала – тематична и с формата на “war chest” и магнитно затваряне.

КУПИ WAR CHEST

War Chest - настолна игра

War Chest - настолна игра

War Chest - настолна игра

War Chest - настолна игра

War Chest - настолна игра


Сподели публикацията



← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.