Warcraft The Board Game... ъъъ... Heroes of Land, Air & Sea

Публикувано от Hristo Filipov на

Heroes of Land, Air & Sea - настолна игра

Heroes of Land, Air & Sea е 4X-стил настолна игра с миниатюри, която разказва епичната история на орки срещу хора, джуджета срещу елфи, воюващи кралства и на героите, които обръщат развоя на войната.

Heroes of Land, Air & Sea - настолна игра

Играчите контролират една от тези класически фракции, съревноваващи се да разширят кралството си с нови територии. Дори и най-великите кралства са започнали като малки градчета, така че и играчите започват само с обикновено кметство, двама работници и един войник. Оттук нататък играчите трябва да изследват заобикалящата ги територия, да разширят работната си сила, да подсилят армията си и да развият кралството си – всичко това чрез внимателен избор на действия, война и управление на ресурси.

Когато играчите достигат определени постижения в развитието на тяхното кралство, те получават достъп до много предимства. Обикновените работници стават войници, войниците  се превръщат в могъщи герои, кметствата се превръщат в замъци. Играчите получават достъп до плавателни и дори въздухоплавателни съдове и създания. С тяхна помощ твоите работници, войници и герои ще се предвижват по-бързо из огромното игрално поле и ще се позиционират по-добре за могъщи атаки.

Heroes of Land, Air & Sea - настолна игра

Войната в Heroes of Land, Air & Sea включва система с тактически карти, от които играчите тайно избират. Възможността за използването им зависи от типа единици, участващи в битката. Това е момента, в който играчите сблъскват мозъците си в опит да унищожат противника си. Защото както всички ние знаем, „историята се пише от победителите“.

Heroes of Land, Air & Sea - настолна игра

Heroes of Land, Air & Sea се гордее с две икономически системи, едната от които е рисковото придобиване и внимателното управление на ресурсите в играта (храна, руда и мана), докато другата е разновидност на поставянето на работници, която изисква трайното използването на работници за строенето на сгради – работници, които иначе биха могли да бъдат използвани за изследване, разширяване и унищожаване! Намирането на баланса е ключово за победата!

Heroes of Land, Air & Sea - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: Heroes of Land, Air & Sea е игра, която изключително много наподобява компютърните стратегии в реално време като Warcraft и Starcraft! И тук като в тях строиш сгради, които ти отключват нови единици и умения, събираш войска и атакуваш противниците си, за да разширяваш територията си и увеличаваш ресурсите си. Хубавото е, че играта е доста по-стриймлайтната от например Starcraft The Board Game, която беше друг опит да пресъздаде жанра в настолен вариант. Тя бе интересна и амбициозна игра, но твърде дълга за това което е и с твърде много даунтайм. Не казвам, че Heroes of Land, Air & Sea е кратка – едно изиграване ще ви отнеме около 2 часа и половина – 3 часа, но все пак е доста по-добре от обичайните 5-6 часа за Starcraft. Както споменах, играта се усеща елегантна като правила и още след първите ходове рядко ще ви се налага да се консултирате с книжката с правила, което определено е голям бонус за този тип гигантски игри. Играта тече плавно, с прекъсвания само за битките между играчите.

Heroes of Land, Air & Sea - настолна игра

Самите битки са доста интересно замислени, като включват много елементи – не само единиците ви, но и различни бонуси, които сте отключили по време на играта, след което магии, които може да играете и накрая – тактически карти, които обръщате едновременно и работят на принципа на камък/ножица/хартия, но с добавения елемент, че всяка карта си има цена в ресурси и е възможно да ви нападнат когато нямате достатъчно ресурси за всички опции (със сигурност ще го направят!). Играта включва много елементи като управлениe на ресурси, контрол над територии и др., но в основата си това е игра за битки и атакуване, което се възнаграждава най-много в точки. Почти винаги дори защитаващия се получава точки в битките, така че те са в голяма степен изгодни и за двете страни.

Heroes of Land, Air & Sea - настолна игра

Харесва ми:

  • Сравнително лесни правила за жанра;
  • Връща те във времето на стратегиите в реално време;
  • Невероятни 3D компоненти, които карат играта да изпъква на масата;
  • Разнообразни и различни раси с уникални умения и начин на игра;
  • Тийм и соло варианти;

КУПИ HEROES OF LAND, AIR & SEA

Heroes of Land, Air & Sea - настолна игра

Heroes of Land, Air & Sea - настолна игра

Heroes of Land, Air & Sea - настолна игра

Heroes of Land, Air & Sea - настолна игра

Heroes of Land, Air & Sea - настолна игра


Сподели публикацията



← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.