Aeon's End - След краят на света

Публикувано от Hristo Filipov на

Aeons' End - настолна игра

Това не е краят на света. Той вече се е случил. Това е какво е останало след него. Ние, Грейвхолд и Безименните – същества, търсещи да ни вземат и малкото, което ни е останало. Въздухът в дробовете ни. Слабата светлинка в очите ни. От поколения ние сме се укрили в древен и обитаван от духове град, чиято първоначална цел е забравена от хиляди години, докато нашето пристигане отново не напълни празните му зали и бордеи със сенките ни. Тук, в мрака, ние търсим път обратно към светлината.

Aeons' End - настолна игра

Отне на магьосниците на пролома цяла вечност, за да усъвършенстват тъмните си умения, но вече са готови и те са смъртоносни! Проломите, от които Безименните идват станаха наше оръжие. Магьосниците на пролома владеят тяхната енергия с една неоспорима амбиция: да оцелеят, да си върнат обратно Светът, такъв какъвто беше и да защитят нашия дом.

Нерва, оцеляла от Грейвхолд

Aeons' End - настолна игра

Aeon’s End е кооперативна декбилдинг игра, в която тестето ти никога не се разбърква! Целта ти е да победиш врага си преди домът ти, Грейвхолд, да бъде опустошен или всички играчи – изтощени.

Aeons' End - настолна игра

Всеки ход, играчите и врагът ще изпълняват хода си в произволен ред. По време на хода на играчите, те ще могат да правят заклинания, да придобиват допълнителни скъпоценни камъни, реликви и заклинания от общия запас, да манипулират техните проломи за заклинания и да използват уникалните си умения. Всички от четирите различни врагове, включени в играта действа по различен начин и изисква различна стратегия, за да бъде победен.

Aeons' End - настолна игра

Aeon’s End добавя към декбилдинг жанра множество иновативни механики като система за „variable turn order“, която симулира хаоса на атаката и правила за управление на тестето, които изискват внимателно планиране при дискардването на всяка карта. Играчите ще се борят да защитят Грейвхолд от Безименните и техните орди, използвайки уникални умения, мощни заклинания и, най-важното, своята съобразителност и остър ум.

Aeons' End - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: Aeon’s End е един различен, един необичаен декбилдър, който прави няколко неща по изцяло нов и свеж начин. На първо място, изключително ми хареса механиката, която не ти позволява просто да играеш карти от ръка – част от тях са заклинания, които изискват да имаш отворени „проломи“, за да можеш да ги изиграеш, а освен това не се активират същия ход, в който са изиграни, а най-рано на следващия. Това добавя доста тематичност, която и без това е другата много силна черта на Aeon’s End! На второ място считам, че е доста оригинална идеята тестето ти никога да не се разбърква! Когато то свърши в останалите декбилдъри е нормално да вземеш дискарднатите карти и да ги размешаш, за да направиш ново тесте, от което да продължиш да теглиш. Не и в Aeon’s End! Тук просто обръщаш купчината от дискарднати карти и започваш да теглиш от тях! Това добавя доста стратегия в играта, тъй като на теория може по всяко време да знаеш какви карти ще изтеглиш, а и можеш още при дискардването им да ги нагласяш по начин, който смяташ за добре. На следващо място, бих искал да споделя, че играта е не просто иновативна, а много забавна! Начинът, по който действа врагът е едновременно елементарен като правила, но и доста ефективен и интересен. В тази игра ще трябва доста да си сътрудничите, ако искате да спечелите! Силно препоръчвам!

 Aeons' End - настолна игра

Харесва ми:

  • Свеж подход към декбилдинга с нови механики;
  • Силна като за декбилдър тематичност;
  • Добро съотношение между правила и дълбочина в играта;
  • Добра преиграваемост, дължаща се на много герои, с които може да играете и разнообразните врагове;
  • Атрактивен арт и отлична книижка с правила;
  • Възможност за соло игра.

КУПИ AEON’S END

Aeons' End - настолна игра

Aeons' End - настолна игра

Aeons' End - настолна игра


Сподели публикацията← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.