When I Dream - Време е за сън!

Публикувано от Hristo Filipov на

When I Dream - настолна игра

Нощта е паднала и съзнанието ти се рее из магическия свят на сънищата. Но духовете на съня искат да се позабавляват малко тази нощ! Те дават най-доброто от себе си и сънищата стават все по-странни и сюреалистични. Влез в ролята на Сънуващия, сложи си маската на очите и се опитай да отгатнеш кои са лошите духчета! Или пък бъди добро духче и помогни на Сънуващия, като му даваш подсказки за съня му преди лошите духчета да объркат всичко! Затвори си очите и се потопи в сънищата!

When I Dream - настолна игра

В началото на всеки рунд на When I Dream, един от играчите влиза в ролята на Сънуващия и „заспива“, слагайки на очите си маската за спане. Другите играчи тайно получават карти, посочващи какъв тип духче са – добро, лошо или пък са просто мошеници, които сменят страната си по време на играта!

When I Dream - настолна игра

Един рунд трае точно 120 секунди, в които духчетата теглят карти „сънища“, изобразяващи един определен елемент от съня, опитвайки се да го опишат на Сънуващия със само една дума. Сънуващият може да предположи какъв е елемента от съня по всяко време. Ако предположението му се окаже вярно, духчетата трябва да поставят картата от страната на добрите, а ако е грешно – от страната на лошите духчета.

When I Dream - настолна игра

В края на рунда Сънуващият и добрите духчета получават по точка за всяка карта от страната на добрите духчета, докато лошите духчета получават по точка за всяка карта от страната на лошите духчета. Мошениците получават точки в зависимост от това колко добре балансирани са двата отбора (на добрите и лошите духчета) в края на рунда, печелейки допълнителни точки, ако успеят да направят така, че картите им да са равен брой.

When I Dream - настолна игра

В края на рунда, Сънуващият трябва да използва думите, които е предположил като разкаже съня си чрез тях и по този начин спечели допълнителни точки преди да си отвори очите!

When I Dream - настолна игра

Можеш да се научиш да играеш When I Dream само за няколко минути и да започнеш да се забавляваш още от самото начало! Всяка роля е предизвикателна и забавна, давайки на играта дълбочина, ограничена единствено от въображението на играчите, и предоставяйки едно чудесно изживяване с уникален сън всеки рунд!

 When I Dream - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: When I Dream е една от работещите парти игри! Може да я играете с до 10 човека и да се забавлявате с доста широка гама от хора – тези, които харесват Dixit например! Играта има немалко подобни елементи със споменатия мега хит, но в същото време е нещо уникално, различно и свежо! Тайните роли добавят малко повече трудност и необходимост от ориентиране под напрежение докато сте в ролята на Сънуващия – времето тече, а Вие сте със завързани очи, докато се опитвате да разберете кой Ви казва истината и кой Ви подвежда. За другите роли също Ви трябва въображение, изобретателност и бързо мислене, ако искате играете добре! Без значение колко добре се представяте обаче, едно е ясно – ще се смеете и забавлявате до насита!

When I Dream - настолна игра

Харесва ми:

  • невероятно красиви компоненти, много красиви илюстрации;
  • парти игра, която можеш да играеш с всеки;
  • Dixit с тайни роли (kind of);
  • доста добра преиграваемост, идваща от голямото тесте с двулицеви карти.

КУПИ WHEN I DREAM

When I Dream - настолна игра

 

When I Dream - настолна игра

When I Dream - настолна игра


Сподели публикацията



← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.