Divinity Derby - Боговете сигурно са полудели!

Публикувано от Hristo Filipov на

Divinity Derby - настолна игра

Зевс е поканил няколко божествени приятели от всички краища на Мултивселената на малка сбирка в планината Олимп... и ти си един от тях! След легендарен обяд и няколко чашки амброзия, питието на боговете, започвате да спорите! Кое митично същество е най-бързото? Дали Пегас е по-добър летец от Ламасу? Дали огненият дъх на дракона може да спре феникса?

Divinity Derby - настолна игра

Започване да правите залози и скоро решавате, че единственият начин да разберете кой е крив и кой е прав, е да призовете всички тези същества за едно добро състезание... И след малко състезанието и високите залози започват, с Олимпийският Всеотец Зевс като ултимативен съдия!

Divinity Derby - настолна игра

Покажи своето умение да оценяваш шансовете на всяко митично същество за победа, избери правилните залози, използвай уменията си да повлияеш на състезанието, за да постигнеш целите си! И не се притеснявай, че понякога ще си подъл с другите – те също заговорничат срещу теб, с цел да изгубиш залозите си...

Добре дошъл в Divinity Derby!

Divinity Derby - настолна игра

Divinity Derby е забавна и бърза състезателна игра със залози за от 3 до 6 играча, с хитрата иновативна механика на споделена ръка от карти. Играчите, в ролята на богове, правещи залози в състезанието на митичните същества, споделят картодържател с всеки от съседите си, и всеки ход играят една карта от всеки от съседните им картодържатели. Можеш ли да предположиш какви са намеренията на съседите ти и техните тайни залози и да използваш по най-добрия начин споделената информация, за да спечелиш твоите залози?

Divinity Derby - настолна игра

С красиви компоненти, шарен арт и лесен, но ангажиращ геймплей, Divinity Derby е подходяща за играчи на всякаква възраст и опит с настолните игри!

Divinity Derby - настолна игра

Пълната игра е разделена на три състезания. В началото на всяко състезание, картите движение са разделени така, че всеки играч да може да вижда и използва картите от два картодържача, споделени със съседните играчи. Във всяко състазение, играчите правят залози за представянето на митичните същества, въз основа на картите движение, които виждат и взимайки под внимание изборите на останалите играчи. По време на хода си, всеки играч избира две карти движение – по една от всеки картодържач, с които придвижва митичните същества по пистата. Всеки играч има 11 различни залога на разположение, които да разпредели за трите състезания. Всеки залог има различно ниво на трудност – колкото по-висока е трудността на залога, толкова повече точки ще даде при реализирането му. Има ограничен брой налични залози, които могат да се направят за всяко митично същество по време на състезание, така че е възможно ако даден играч чака твърде дълго да направи залог за него да не остане такава възможност. След трите състезания, играчът с най-много точки ще е победител!

Divinity Derby - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: Divinity Derby е отлична състезателна игра със залози, която ме изненада много приятно! Освен със страхотната тема и визия, играта ме грабна с хитрия начин, по който се правят залози и се влияе на движението на митичните същества в играта. Всеки от играчите разполага с ограничен брой карти с различни видове залози за цялата игра – с някои той залага за победител в състезанието, с други – за последно място, с трети – за дисквалификация на митичното същество (като има и много вариации на тези залози). Във всяко състезание облозите за всяко конкретно митично същество са ограничени до няколко, така че не можеш да чакаш твърде много развитието на състезанието преди да направиш облог, ако искаш да се вредиш.

Най-интересното в играта за мен е това, че с всеки от съседите си споделяте карти движение и всеки от вас може да реши да изиграе по един или друг начин тези карти. Понякога се получава така че работите заедно, а друг път точно обратното – опитвате се да се прецакате! Може да се подлъгвате, че работите за общи цели, а всъщност да сте заложили да съвсем различни неща относно едно и също митично същество! Именно в тази интеракция между играчите е чарът на тази игра!Получава се изключително забавно изживяване, в което не липсват напрегнати моменти, изненади и интересни решения. Шансът митичните същества да бъдат дисквалифицирани в края на състезанието ако са играли мръсно също добавя много неизвестност и вълнение!

Divinity Derby - настолна игра

Харесва ми:

  • Ръка от карти, която споделяш с опонента си – хитро и забавно!
  • Интересни облози!
  • Голяма интеракция между играчите и напрегнати моменти до края!
  • Отлична тема и компоненти!
  • Бърз геймплей, който те оставя с желание за още една врътка!

 КУПИ DIVINITY DERBY

 Divinity Derby - настолна игра

Divinity Derby - настолна игра

Divinity Derby - настолна игра

Divinity Derby - настолна игра

Divinity Derby - настолна игра


Сподели публикацията



← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.