Viral - И вирусите са хора, и те трябва да ядат!

Публикувано от Hristo Filipov на

Viral - настолна игра

Във Viral ти си вирус, който тамън е заразил тялото на пациент. Задачата ти сега е да се разпространиш и мутираш, за да заразиш и останалите органи, което ще ти спечели вирусни точки. Но внимавай за другите вируси, контролирани от останалите играчи, както и за мощната именна система, която ще се опита да те спре!

Viral - настолна игра

Viral е настолна игра за от 2 до 5 играча, в която всеки от играчите контролира вирус, който се разпространява в човешко тяло. Играчите едновременно ще играят карти, с които да вкарват нови вируси в играта и да ги местят из тялото на човека, за да печелят контрол в различните зони, с което да отбелязват вирусни точки. Освен това играчите отбелязват точки когато предизвикат криза в орган от тялото на човека, което пък активира антивирус (имунната система). Играчите могат да играят карти, които им позволяват да атакуват опонентите си. Играчът с най-много вирусни точки, когато тестето със събития свърши е победител във Viral.

Viral - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: Viral e отлична area control игра от дизайнерския екип, създал друга перла в жанра – City of Spies! И двете игри вкарват доста тема в в механиката и това ги прави много интуитивни и забавни. Конкретно за Viral мога да кажа, че е темата е пресъздадена по страхотен, забавен и очарователен начин! Самият факт, че вие сте вируси, които вилнеят в човешко тяло и се опитвате да направите криза в органите му, за да печелите точки е смешна! Но забавата не свършва дотук! Освен че се борите с другите „паразити“ за надмощие, трябва да внимавате и за имунната система, която няма да ви остани на спокойствие и ще се опитва да ви унищожи!

Viral - настолна игра

А най-опасни са лекарите, които ви изследват и могат да открият лек за вас и тотално да ви изличат от организма на пациента! Но те се занимават предимно с най-опасните вируси, така че може да е добра идея да не прекалявате с вредните си действия! И всичко това би била просто една „ОК“ игра, колкото за няколко пъти да се посмеем, ако не беше и самият геймплей много завързан, интригуващ и забавен! Viral е игра, в която имате за преценяване много неща във всеки един момент. Всяко ваше действие ще да окаже влияние на не едно или две последващи събития!  Играта е  в Dice Tower Essentials линията и това не е случайно! Силна препоръка от мен! Както City of Spies, така и Viral безапелационно заслужи мястото си в колекцията ми! И следя с интерес всяка следваща игра от тези дизайнери!

Viral - настолна игра

Харесва ми:

  • заплетeна и интригуваща area control игра;
  • лесни правила;
  • изключително тематична и забавна като тема;
  • страхотни илюстрации;
  • оставя цялостното усещане за топ продукт!

КУПИ VIRAL

Viral - настолна игра

 

Viral - настолна игра Viral - настолна игра

Viral - настолна игра

Viral - настолна игра

Viral - настолна игра


Сподели публикацията



← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.