SteamRollers - Age of Steam със зарчета и молив!

Публикувано от Hristo Filipov на

 SteamRollers - настолна играВ SteamRollers ти си американски железопътен магнат, малко след Гражданската война. Частни инвеститори залагат много на тази нова индустрия и строят железопътни линия из цяла Америка. В SteamRollers играчите използват зарчета, за да построят най-добрата железопътна мрежа, да подобрят парните си локомотиви и да изпреварят опонентите си, като изпълнят най-доходоносните доставки на товари. Използвай заровете си умно, за да станеш най-известния железопътен магнат!

SteamRollers - настолна игра

Всеки рунд се мятат определено количество зарчета и играчите избират един зар, с който да изпълнят действие. Те могат да използват зарчето, за да начертаят железопътна линия на личния си борд, за да подобрят локомотивите си, да доставят товар от общия борд, използвайки създадената от тях железопътна мрежа на личния си борд (ако локомотивите им са достатъчно добри) за да спечелят победни точки или да вземат специална карта, която им позволява да променят правилата по един или друг начин.

SteamRollers - настолна игра

Щом половината от градовете на борда останат без товари за извозване, играта приключва в края на този рунд. Играчите събират точките си от доставки и добавят допълнителни точки за големината на железопътната си мрежа, нивото на подобрения на локомотивите си и от придобити карти. Играчът с най-много точки е победител!

SteamRollers - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: SteamRollers е представител на преживяващия бум напоследък жанр Roll & Write. Този може би на чак толкова познат все още жанр е свързан с използване на еднократни листчета, които играчът използва по време на играта като задрасква определени полета или свръзва чрез чертаене дадени полета. Почти винаги в игрите от жанра се използват зарчета, от които играчите избират всеки ход и те по някакъв начин са свързани с действията, който могат да предприемат. SteamRollers е от по-модерните игри в жанра, които се опитват да разчупят жанра, като вкарват и нови елементи и все повече стратегия и тактика в геймплея. Играта наподобява типичните влакови игри на Мартин Уолъс, в които играчите превозват товари, всеки един от които трябва да бъде пренесен от един град в конкретен друг. Разликата е, че в случая железопътните линия се правят чрез чертаене по личния борд на играчите. Разбира се, SteamRollers е много по-лека и бърза игра от известните стратегии на Мартин Уолъс (Steam, Age of Steam, Railroad Tycoon и др.).

SteamRollers - настолна игра

В играта има достатъчно количество стратегия и тактика, като в същото време се играе леко и бързо. В играта са включени множество модули, които я правят много по-интересна и преиграваема и лично аз препоръчвам да се играе с всички тях. Особено ми допада разнообразието което добавя картата, която ще се играе чрез начертаването на различни планински вериги по личните бордове преди началото на играта. Те са непроходими и затрудняват малко или повече играчите при свързването на градовете с железопътната им мрежа.

Харесва ми:

  • Оригинален и различен вид Roll & Write игра;
  • Добър микс от стратегия, тактика и времетраене на играта;
  • Множество модули, които правят играта разнообразна и много я подобряват;
  • Соло вариант.

КУПИ STEAMROLLERS

SteamRollers - настолна игра

SteamRollers - настолна игра


Сподели публикацията



← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.