Transatlantic - Concordia с кораби? Защо пък не!

Публикувано от Hristo Filipov на

Transatlantic е най-новата стратегическа игра от дизайнера Мак Гертс, който е добре познат със заглавия като Concordia, Imperial и Navegador.

Времето от отварянето на Суецкия Канал през 1869-та година до началото на Първата световна война през 1914-та, е било период на страхотно развитие на все по-големи, по-бързи и по-модерни параходи. Макар че през 1870-та все още доста платноходи са кръстосвали океаните, в края на тази ера морската търговия вече е била доминирана от огромни плавателни съдове като Мауритания, Олимпик и Император.

В Transatlantic, 2 до 4 играча управляват своите собствени параходни компании, които транспортират товари, поща и пътници около земното кълбо. Те купуват нови параходи от пазара, всеки от тях – отговарящ на съществувал в историята кораб, с неговите индивидуални технически данни (теглоподемност, бързина и др.) Надпреварата е тежка, особено в Северния Атлантически океан, където спечелването на „Синята лента“ (отличаваща най-бързия кораб) не е въпрос само на престиж, а може да донесе и солидна финансова възвръщаемост. За да може една параходна компания да процъфти обаче, купуването на най-добрия параход не е достатъчно. Нужни са и достатъчно бункери за въглища, както и търговски пунктове.

Играта се движи от карти. На всеки ход, играчът може да изиграе една карта от ръката си и да изпълни посоченото действие. В течението на играта ще навлизат нови различни и подобрени карти, които играчите ще могат да прибавят към индивидуалното си тесте.

Задачата ти е да управляваш търговската си флота възможно най-ефективно. Това е морска стратегическа игра с малко късмет, много интеракция между играчите и трудни решения.

 КУПИ TRANSATLANTIC

 


Сподели публикацията



← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.