Through the Desert - тактическо приключение в пуснинята. С камили.

Публикувано от Hristo Filipov на

Туарег: това е названието, което се дава на номадският народ, който пътува през пясъчните дюни на Северна Африка. Лесно разпознаваеми по техните традиционни тъмносини одежди, туарегите са издръжливи и находчиви хора.

В продължение на векове туарегски търговци създали и поддържали търговски пътища през пустинята Сахара, за да подпомогнат търговията между градовете в Западна и Северна Африка.

Керваните на туарегите транспортирали многобройни стоки през пясъците. Подправки, жито, злато, сол и много други са били пренасяни с помощтта на камили и други транспортни животни през различните търговски пътища, създадени през годините.

Тъй като керваните рядко можели да пренасят достатъчно вода, че да им стигне за целия път в тази негостоприемна територия, оазисите, кладенците и всякакви други източници на вода и храна станали критично важни за оцеляването им.

В Through the Desert ти водиш туарегско племе през пустинята, съревноваващо се за най-добрите търговски пътища в този див район. Разшири кервана си умно като използваш пръснатите по територията кладенци и като печелиш достъп до колкото се може повече оазиси! Сред движещите се пясъци на Сахара, съдбата на твоите хора зависи от теб!

По време на играта всеки играч управлява кервани, състоящи се от камили в различни пастелни цветове. Играчите се редуват да поставят от тези камили на борда, разширявайки керваните си, за да отбелязват точки. Играта приключва веднага щом последната камила от който и да е цвят бъде поставена на борда, след което играчите отброяват натрупаните си точки, за да определят победителя!

Стратегията е от съществено значение още от поставянето на лидерите на борда и всяко последващо решение е не по-малко важно – кой керван да разшириш, в каква посока и по кое време. Има множество начини да отбележиш точки и да спечелиш играта. Да се опиташ ли да сформираш най-дългия керван? Или да се насочиш към доминиране на пуснинните оазиси? Не забравяй да обръщаш внимание и на противниковите кервани, защото рискуваш пътят ти до ценните кладенци да бъде отразян. Каквато и стратегия да избереш, едно е сигурно – ще се забавляваш с новото и изключително красиво издание на класиката на Райнер Книция!

КУПИ THROUGH THE DESERT


Сподели публикацията← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.