Downforce - състезание от класа!

Публикувано от Hristo Filipov на

Downforce е игра, движена от изиграването на карти, с които тайно ще да наддавате в началото на играта за купуването на състезателна кола, а по време на играта ще местите колите по пистата и ще правите залози за победителя. Играта е за от 2-ма до 6 играча и е базирана на Top Race – един дизайн, спечелил многожество награди, от легендата Волфганг Крамер. Интересен факт е, че първият публикуван вариант на играта е всъщност и първата публикувана игра от дизайнера и това е било преди цели 40 години!

По време на играта играчите първо наддават за купуване на 6-те състезателни коли, а после играят карти от ръката си за да ги придвижват по пистата. Врътката е, че повечето карти придвижват и колите на опонентите! Така че да избереш правилния момент да изиграеш дадена карта е ключът към победата! По време на състезанието, играчите правят на три пъти тайни залози за това коя кола според тях ще финишира първа. В край на играта ще спечели играчът, който има най-много пари, сумирани от позицията на която е финиширала неговата кола, плюс парите, които е спечелил от залози, минус парите, дадени за покупката на неговата кола!

Restoration Games е новото издателство, заело се „да даде още един ход“ на редица класики от миналото. Вижте какво споделят те за ре-дизайна на Downforce:

“Това е игра, чийто дизайн не се нуждаеше от много внимание. Години на играене и множество версии са я довели почти до перфектност. В същото време, едно от предизвикателствата беше да подберем кои от многото варианти на правилата да инкорпорираме в настящото издание, за да създадем най-забавната версия. Downforce добавя и различни умения на играчите, които правят играта по-забавна и с по-голяма преиграваемост. Освен това подобрихме външният вид на играта, правейки я възхитителна и лесна за игра. Специално внимание обърнахме на цветовете, дизайна на картите, колите и детайлите по борда.

Моето мнение е, че резултатът е великолепен! Играта гали окото с перфектната комбинация на меки цветове. Картите са изключително високо качество, което нямаше как да пропуснем. Самата игра е с елементарни правила, но за мен е най-забавната игра тип „състазание, в което и залагаме за победителя“. Това, че трябва да местиш и колите на опонентите правят играта това, което е – победител!

КУПИ DOWNFORCE 


Сподели публикацията← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.