Pulsar 2849 - ЧЕЗ в Космоса. С пулсари.

Публикувано от Hristo Filipov на

Pulsar 2849 - настолна игра

Годината е 2849-та и междузвездният енергиен бум тъкмо ще започне! Съперничещи си корпорации изпращат изследователски космически кораби на ръба на клъстер от звезди, гъмжащ от пулсари. Те са в готовност да се възползват от богатствата, който пулсарите предоставят.

Pulsar 2849 - настолна игра

Поставено е началото на една нова ера...

Pulsar 2849 - настолна игра

В Pulsar 2849 играчите разширяват обсега на корпорациите си като строят огромни мегаструктури в космоса. Джиродинамични генератори се въртят около пулсари и излъчват енергия до далечни разстояния. Съоръжения за предаване на енергия преразпределят тази енергия до отдалечени планети, които изследователските екипи са открили наскоро. Границите на космоса са открити за бизнес!

Pulsar 2849 - настолна игра

Точките, които печелите по време на играта са израз на успеха на вашите корпорации в изпълнението на избраната от нея роля в индустрията на космическото електро разпределение. В края на играта, играчите отбелязват допълнителни точки, в зависимост от различни аспекти от представянето им и играчът с най-много точки ще спечели!

Pulsar 2849 - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: Pulsar 2849 e една от онези игри, в които имаш да правиш твърде много неща, а разполагаш с много малко време да ги свършиш! Като се замислиш играта продължава точно 8 хода, в които активираш по два зара на ход, като имаш опция на максимум по един допълнителен бонус зар на ход и то ако успееш да го изкараш от някъде благодарение на даден ефект, често свързан и с някаква цена. Така че между 16 и 24 действия ще направиш в цялата игра! А има толкова много интересни неща за правене, насоки, в които да се развиваш, стратегии за пробване... и най-вече – играта изобилства от специални умения, които те заливат отвсякъде. И искаш да изпробваш всяко едно от тях, защото всяко едно ти звучи много полезно и най-важното – яко!

Pulsar 2849 - настолна игра

Но... да се върнем към началото – няма време! Да, няма! В тази игра трябва да си изключително внимателен какво правиш с малкото ти ценни действия и да не се хвърляш през глава към всяко струваща ти се добра опция. Трябва да имаш цялостна стратегия и да я следваш, ако искаш да направиш добра игра!

Pulsar 2849 - настолна игра

Иначе точки ще получиш от всичко – те извират отвсякъде и са примамливо много. В тази игра обаче победителят с лекота може да постигне над 200 точки, така че това не трябва да те заблуждава! 10-15 точки могат да ти се струват много, но не си струват ако те отклоняват от основната ти стратегия. Накрая се отплаща да си следваш ясно предначертан план, а не да се луташ от едни примамливи точки на други. Казано с други думи, това е една доста стратегическа игра, в която обаче трябва да приложите и доста тактика, за да успеете да реализирате стратегията си. Разнообразието в играта идва от многообразието от бордове с различни комбинации от умения, само част от които влизат в игра.

Pulsar 2849 - настолна игра

Харесва ми:

  • Многогообразие от интересни опции;
  • Готини специални умения и бонуси навсякъде;
  • Разнообразни начини за победа;
  • Огромна преиграваемост;
  • Готина фантастична тема, разгърната по интригуващ начин в книжката с правила;
  • Интересна и уникална драфтинг механика за избирането на заровете, с която се влияе и на други важни аспекти от играта!

 КУПИ PULSAR 2849

Pulsar 2849 - настолна игра

Pulsar 2849 - настолна игра

Pulsar 2849 - настолна игра

Pulsar 2849 - настолна игра

Pulsar 2849 - настолна игра


Сподели публикацията← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.