Spy Club - деца детективи решават случаи!

Публикувано от Hristo Filipov на

 Spy Club - настолна игра

„Да отворим Шпионски клуб“, предложи Беатрис. „Нали се сещаш – да търсим улики и да открием загадки за разгадаване!“

В Spy Club играчите работят заедно като деца детективи, за да разгадаят междусъседски мистерии. Играта включва преиграваем кампаниен формат, с разнообразно отключващо се съдържание за изиграване на серия от 5 игри, свързани помежду си в една по-голяма история. По време на кампанията, Вие ще отключвате нови модули с допълнителни правила и елементи от историята. С 40 нови модула и 174 карти в кампанийното тесте, Вие ще можете да рестартирате всичко в начална позиция и да изиграете множество кампании – с различна история и игрално изживяване, което ще приковава вниманието Ви всеки път!

Spy Club - настолна игра

В стандартната игра играчите имат пред себе си двустранни карти улики. На своя ход те могат да използват действия, за да обръщат картите, да теглят нови, да разменят карти помежду си, да им хрумват нови идеи и да потвърждават карти улики като доказателства. Целта им е да потвърдят 5 улики от един и същ вид, за да решат част от случая. Докато откриват все повече и повече от загадката, започва да се разгръща история: твоят съсед е откраднал нещо от магазина за сладолед, но какво? И защо? За да разрешите случая, Вие трябва да откриете решението на всички 5 части преди заподозреният да избяга или да ви свършат уликите!

 Spy Club - настолна игра

Винаги можете да играете еднократна игра на Spy Club, но кампанията е препоръчителния начин на игра:

  • Всяка игра продължава до 45 минути и всяка кампания се състои от 5 игри;
  • Някои елементи от всяка игра се пренасят в следващите и влияят на бъдещите игри, като нови правила и елементи от историята се отключват във всяка игра;
  • Последователността на съдържанието не е скриптирана, така че всяка кампания ще се разгърне различно;
  • Всичко може да бъде напълно рестартирано и изиграно наново;
  • В една кампания отключвате само малка част от съдържанието на играта (само 4 от 40 модула), така че можете да изиграете множество кампании и да продължите да отваряте ново съдържание всеки път!

 Spy Club - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: Spy Club е изключително чаровна и приятна кооперативна игра, която в основната си механика напомня на Pandemic, но всичко друго е доста по-различно и свежо. Общото е, че целите да събирате карти с еднакъв цвят, за да разрешите части от случая. Начинът, по който го правите обаче е различен – нямате карта, по която се движите, така че нещата са малко по-елементарни в това отношение. Интригуващото в играта е това, че винаги играете с някакъв нов модул, който променя по интересен начин играта – обикновено хем ви затруднява с нещо, хем ви помага с друго. Тези модули са сърцето на играта! И това е така не само защото я разнообразяват, а и защото са наистина интересни и свежи! Дотук съм още на първата кампания и все още съм видял само една малка част от 40-те модула, но всичките ми харесват и това, че има още толкова много да се изживявам с тази игра е нещо, което дълго време ще ме връща към нея, в моментите когато ми се играе лежерна и весела кооперативна игра. Силна препоръка от мен!

Spy Club - настолна игра

Харесва ми:

  • Страхотна лека кооперативна стратегия, изчистена от излишни елементи;
  • Отлична кампания от 5 игри, които с лекота може да играете на различни сядания;
  • Изключителна модулна система с цели 40 забавни модула;
  • Прекрасна и различна тема;
  • Чаровен арт!

КУПИ SPY CLUB

 Spy Club - настолна игра

Spy Club - настолна игра

Spy Club - настолна игра

Spy Club - настолна игра

Spy Club - настолна игра


Сподели публикацията← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.