Majesty: For the Realm - "Splendor"-style!

Публикувано от Hristo Filipov на

В Majesty: For the Realm, ти управляваш своето царство, състоящо се от 8 различни карти локации, разположени пред теб. Ти и опонентите ти ще се състезавате за лоялността на различните поданици, чиято помощ търсите. Целта на играта е чрез привличането на тези поданици към своето царство и използването на техните умения, да постигнете благосъстояние за своето царство! В края на играта, играчът с най-много точки ще спечели!

 

По време на хода си трябва да избереш една от изложените в центъра карти с поданици и да я добавиш към царството си, поставяйки я под съответстващата й локация. По този начин активираш локацията, в резултат от което можеш да спечелиш точки или ресурси, да атакуваш другите играчи или дори да дадеш на другите играчи точки. Играта продължава с редуване на играчите по часовниковата стрелка, като всеки играч прави същото действие – взима карта, поставя я в царството си и активира локацията. Играта продължава докато всеки играч има точно 12 карти с поданици в царството си. След това се извършва финалното точкуване и играчът с най-много точки е победител!

 

Majesty: For the Realm е най-новата игра на Марк Андре, дизайнерът на тоталния хит – Splendor! И тук правилата са елегантни  и се обясняват за няколко минути, а играта тече бързо и плавно, като интересните решения не липсват и създават едно приятно изживяване, от което играчите остават с желанието да играят ощеи още след приключването на играта.  

 

За разнообразието в играта е помислено с Б-страната на всички локации,  а съдейки по празните места в инсърта на кутията, със сигурност се задават и експанжъни с нови локации! Компонентите са пипнати „Splendor“-style – със солидни пластмасови чипове за пари, вместо обичайните картонени токени, а артът по картите е в хубави ярки цветове и гали окото. Винаги съм харесвал и панорамните картини – такава се образува и тук като съединиш осемте карти с локации!

КУПИ MAJESTY: FOR THE REALM

 


Сподели публикацията← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.