Loot Island - надлъгване за съкровища в Индийския океан!

Публикувано от Hristo Filipov на

Loot Island - настолна игра

1640-та година – ужасно проклятие е сполетяло красив остров в Индийския океан! Много скоро станало ясно, че тъмната магия въздействала не само на тези, които дръзвали да вземат каквото и да било от острова, но преследвала и всеки, който дори се осмелявал да приближи бреговете му, правейки го перфектната локация за пиратите да крият плячката си.

Loot Island - настолна игра

1902-а година – векове по-късно парчета от древни карти на заровени съкровища биват открити от теб и твои съмишленици–търсачи на съкровища!

Loot Island - настолна игра

В Loot Island, играчите изиграват парчета от картата на различните страни на острова в опит да сглобят заедно достатъчно от картата, за да открият заровените там  съкровища. В края на всеки рунд, те ще тръгнат по следите на съкровището, използвайки съставената карта и ако намерят съкровище – то ще бъде разпределено между онези от тях, участвали в негово откриване.

Loot Island - настолна игра

Съкровищата биват разпределяни само ако има достатъчно парчета от картата от страната на острова, на която ще се търси в дадения ход, така че обикновено повече от един играч трябва да участва с парчета от картата, за да може да бъде открито съкровище там. Затова трябва да се кооперирате с вашите съмишленици-търсачи на съкровища в съставянето на картата, докато в същото време безжалостно се състезавате с тях, за да вземете най-големия дял от плячката за себе си. В крайна сметка, става дума за пиратско съкровище!

 Loot Island - настолна игра

Дали имаш правилните парчета от картата? Дали другите играчи имат съответстващите части, за да ти помогнат да откриеш пътя до съкровището? И... ще успееш ли да се отървеш от проклятието?

Loot Island - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: Loot Island е от онези игри, които първо те грабват с темата! Кой не обича търсенето на пиратско съкровище на тропически острови? В най-новото заглавие на What’s Your Game обаче темата не е всичко, което ще получиш. Издателството, известно със солидните си и тежки евро игри като ZhanGuo, Vinhos, Madeira, Signorie, Railroad Revolution и др. е подходило в типичния си стил към темата. И все пак играта не е тежка евро игра, а по-скоро средна по сложност игра с достатъчно правила и механики, че да задоволи и геймърите сред нас. Дори на пръв поглед правилата изглеждат повече от нужното, но в крайна сметка всичко бързо си идва на мястото и по време на играта те не се пречкат на изживяването, а го обогатяват.

Loot Island - настолна игра

Играта определено ми се стори по-добра с повече играчи – 4 и 5. Динамиките са много по-интересни с толкова, отколкото с трима (а с двама не съм и пробвал). Основна част от играта е надлъгването между играчите къде да се търси съкровище този ход и как да направите така, че вие да сте на най-предна позиция в момента на откриването на съкровището. В същото време искате да прецакате експедициите за търсене на съкровище в частите на острова, на които нямате дейно участие. При взимането на съкровище трябва да внимавате да не натрупате твърде много проклятия, тъй като това може да ви коства играта! Самите съкровища се делят на шест вида, всеки от които ви дава точки по различен начин чрез различни set collection механики. Играта е свежо и приятно третиране на темата за търсенето на съкровища, която препоръчвам на всички, които си падат по съкровища!

Loot Island - настолна игра

Харесва ми:

  • Готина тема...
  • ...Интерпретирана по нетрадиционен начин;
  • Интересна динамика на кооперация и състазателност между играчите;
  • Важни решения при вземането на съкровища – кое съкровище си струва натрупването на проклятие;
  • Търсене на съкровища за геймъри.

КУПИ LOOT ISLAND

Loot Island - настолна игра

Loot Island - настолна игра

Loot Island - настолна игра

Loot Island - настолна игра


Сподели публикацията



← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.