Gaia Project - миролюбива стратегия в космоса!

Публикувано от Hristo Filipov на

Gaia Project - настолна игра

В Gaia Project всеки играч контролира една от 14-те фракции, стремящи се към мирна колонизация на галактиката. Всяка фракция обаче има различни биологични нужди, за да може да оцелее на дадена планета. Тези им нужни са довели до това, че фракциите са овладяли до съвършенство тераформирането, което им дава възможност да правят различните планети, които искат да колонизират годни за живот за техния вид.

Gaia Project - настолна игра

По време на играта, ти ще колонизираш нови планети, ще реструктурираш мини в по-ценни постройки и ще обединяваш планети във федерации. Изборът е твой: дали ще се разширяваш в близост до другите фракции, което може да ти даде енергия и търговски партньори, или пък ще търсиш уединение, където ще можеш да разширяваш владенията си по-свободно?

Gaia Project - настолна игра

В допълнение, ще изследваш и откриваш нови технологии, за да подобриш уменията си. Фракциите могат да подобрят уменията си в 6 различни сфери на развитие – тераформиране, навигация, изкуствен интелект, гайаформиране, икономика, научно изследване. Те водят до напреднали технологии и специални бонуси. За да се справи с всичко това, всяка фракция разполага със свои специални умения. Накрая (след 3-4 часа :P ) само най-добре развитата фракция ще спечели!

Gaia Project - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: Gaia Project е дълбока стратегическа игра, която ти представя множество опции и стратегии за постигането на разнообразните във всяка игра цели пред фракцията ти. Разнообразието е голямо, тъй като всяка от 14-те фракции е доста различна и повечето елементи от играта като цели, бонуси, специални умения и т.н. се избират в началото на играта на случаен принцип. Всеки път се получава един разнообразен и конкретен пъзел от цели, бонуси и умения и който успее да го разреши най-добре – той ще спечели. Играта дава много свобода и много начини да получиш нужните ти в даден момент ресурси. Изключително удовлетворяващо е да навързваш бонуси от едно към друго нещо и така да правиш силни и ефективни ходове!

Gaia Project - настолна игра

В същото време играта не е чак толкова сложна като правила, колкото би очаквал човек от такъв тип игра. Тази своеобразна нова версия на огромния хит Terra Mystica е много по-изчистен като правила, подобрен като геймплей и опакован в един сетинг, който за мен й подхожда много повече и ме радва и от чисто тематична гледна точка. Не случайно играта вече е в Топ 10 на BGG. Силно препоръчвам за феновете на стратегическите игри!

Gaia Project - настолна игра

Харесва ми:

  • Силно стратегическа и тактическа игра на планиране, специални умения, бонуси и тяхното навързване;
  • Отлична тема и компоненти;
  • Огромно разнообразие между игрите;
  • Страхотен продукт, който въпреки стратегическата си дълбочина и хубави компоненти, е изключително ясна и изчистена като правила и не заема място като за 2 игри на рафта Ви.

КУПИ GAIA PROJECT

Gaia Project - настолна игра

Gaia Project - настолна игра

Gaia Project - настолна игра

Gaia Project - настолна игра

Gaia Project - настолна игра

Gaia Project - настолна игра


Сподели публикацията



← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.