Azul - "елегантност" на португалски!

Публикувано от Hristo Filipov на

Azul - настолна игра

Azulejos (в първоначалния си вид бели и сини керамични плочки) били напълно прегърнати от португалците когато техния крал Мануел II, при посещение в двореца Алхамбра в Южна Испания, бил направо хипнотизиран от изумителната красота на ислямските декоративни плочки. Кралят, изпълнен с възхищение от красотата на вътрешния интериор на Алхамбра, веднага наредил и неговия собствен дворец в Португалия да бъде декориран по подобен начин. Като художник на плочки, на теб ти е възложена задачата да украсиш стените на Кралския дворец на Евора!

Azul - настолна игра

В настолната игра Azul, играчите се редуват да избират плочки в различни цветове от доставчици, за да ги поставят на личния си борд. След това в рунда, играчите отбелязват точки в зависимост от това как са поставили плочките си, за да декорират двореца. Допълнителни точки се отбелязват за специфични мотиви и за пълни сетове, а прахосаните материали вредят на резултата на играчите. Играчът с най-много точки в края на играта печели!

Azul - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: Azul е абстрактна игра, която спечели целия свят с елегантността на дизайна си и изключително красивите си компоненти! Освен че спечели най-престижната награда в света на настолните игри Spiel des Jahres, тя получи още куп отличия! И има защо! Макар абстрактните игри да не са моето нещо, тази е от тези, които кликват и за мен! Еднакво добра е и с двама души, и с трима, и с четирима! Това е игра, която те кара да се замислиш и да гледаш  няколко хода напред, но без да те напряга твърде много. Затова за мен е в категорията на лежерните игри, които играеш докато разпускаш, може би с чаша от предпочитана напитка. Azul е игра, която лесно мога да си представя да бъде играна и на плажа, между две влизания в морето. Игра, която почти всеки ще хареса! Препоръчвам!

Azul - настолна игра

Харесва ми:

  • Много елегантен дизайн;
  • Изключително красива игра;
  • Грабва окото дори и на мъгълите и лесно ще убедите всеки да я пробва...
  • ...а след това и най-вероятно ще я хареса...
  • ...поради което е много добра игра за зарибяване на нови хора в хобито...
  • ...затова си заслужава да е носител в Spiel des Jahres!

КУПИ AZUL

Azul - настолна игра

Azul - настолна игра

Azul - настолна игра


Сподели публикацията



← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.