Всички обичат Sagrada!

Публикувано от Hristo Filipov на

Sagrada - настолна игра

В тоталния настолен хит Sagrada, ти си художник, състезаващ се със своите колеги художници в създаването на най-красивите оцветени стъкла за прозорци в най-голямата незавършена католическа църква в света – Саграда Фамилия! В играта парчетата стъкло, с които работиш се представляват от зарове, които имат цвят и нюанс – изразен чрез стойността на заровете (колкото по-ниска е стойността на зара, толкова по-светъл е нюансът).

 Sagrada - настолна игра

Всеки ход, играчите се редуват да избират зарове и да ги постяват на техния прозорец, спазвайки специфичните му изискванията за цвят и нюанс, както и ограничението да нямат един до друг зарове с еднакъв цвят или еднакъв нюанс.

Sagrada - настолна игра

Специални инструменти могат да бъдат използвани по време на играта, за да променят правилата по удобен за теб начин. Това обаче ще ти струва ценен и невъзвръщаем ресурс – едно от няколкото стъклени камъчета, с които започваш играта. 

 Sagrada - настолна игра

След 10 рунда, играчите отбелязват точки въз основа на различни публични и лични цели – художникът с най-много точки ще е победител!

Sagrada - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: Това е една страхотна игра! От тези, които всички харесват (геймъри и мъгъли), поради което за нея има място в колекцията на всеки! Правилата от само 4 странички са елементарни, интуитивни и лесни за обясняване! Геймплеят представлява ненапрягащ пъзел... ненапрягащ, но и достатъчно интригуващ, за да не те остави да скучаеш, а да ти е забавно през цялото време! Дължината на играта е точно толкова, колкото трябва да бъде – много игри се усещат или твърде къси, или твърде дълги, за това което са. При тази ми направи впечатление, че приключва в перфектния момент. Тази е от игрите, които бих играл много често и не се виждам да откажа игра... затова и вече съм навъртял над 10! Дразни ме само, че не печеля на нея толкова често, колкото искам! :D

Харесва ми:

  • Елегантни правила, с които и мъгълите няма да се затруднят;
  • Зарибяващ геймплей, приятен на всеки;
  • Перфектно връзваща се с темата визия;
  • Опция за соло игра;
  • Възможността да добавя играенето й при посещение на истинската катедрала Саграда в bucket листа си :D 

КУПИ SAGRADA

 Sagrada - настолна игра

Sagrada - настолна игра

Sagrada - настолна игра

Sagrada - настолна игра

Sagrada - настолна игра


Сподели публикацията



← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.