Dragon Castle - Mahjong The Board Game

Публикувано от Hristo Filipov на

Dragon Castle - настолна игра

Замъкът на Дракона, най-древният и важен център на сила в Кралството, е в упадък. Неговата сила и влияние е в процес на затихване от десетилетия. Сега когато е загубил и подкрепата на могъщия Дракон, хората изоставят града в търсене на нов дом, където да могат да живеят дълъг и процъфтяващ живот. Вие, лордовете на близките царства, сте повече от нетърпеливи да ги приветствате! Това е Вашият шанс да излезете изпод сянката на Замъка на Дракона и да се въздигнете във власт. Но можете ли да спечелите доверието и подкрепата на всемогъщите Духове? Можете ли да спечелите подкрепата на Дракона? Ще построите ли следващия Замък на Дракона?

Dragon Castle - настолна игра

Dragon Castle е игра, която е вдъхновена от традиционната китайска игра Mahjong. Избери плочки от рухващият Замък на Дракона и ги използвай, за да построиш своя собствен Замък. Всеки път когато създаваш сет от плочки от същия вид, ти ги „консолидираш“, т.е. обръщаш ги с лицето надолу, за да отбележиш точки. Когато консолидираш сет, можеш също така да построиш храмове върху консолидираните плочки – те ти позволяват да отбележиш допълнителни точки, но и ограничаваш опциите за строене в бъдеще.

Dragon Castle - настолна игра

Създай сетове от плочки от същия тип и постой Храмове върху тях, за да отбележиш точки! Помоли за помощ от Духовете и освободи тяхната сила. Но внимавай – ще трябва да задоволиш желанията на Дракона, за да грабнеш победата!

Dragon Castle - настолна игра

ЧАСТТА ЗА ЛИЧНО МНЕНИЕ: Dragon Castle е абстрактна игра, както може би сте забелязали от описанието по-горе. Нещо не разбрахте от него, нали? Грешката не е във Вас, и аз доста се измъчих, за да разбера за какво става въпрос в играта. Истината е, че няма значение – това е една абстрактна игра, приписването на тема, на която не й прави услуга, а по-скоро акцентира на липсата на такава. Това, разбира се, само по себе си не е съществен недостатък за типа игра, за който говорим днес.

Dragon Castle - настолна игра

Абстрактните игри станаха много модерни напоследък. Игри като Azul, Santorini, Onitama и други показаха, че има търсене за такива и може да са много успешни. Dragon Castle е поредното силно заглавие в жанра. Като и горепосочените игри, и при тази хубавите компоненти като че ли са задължителен елемент от рецептата за добър абстракт. Лично аз не съм голям фен на този жанр, но дори аз мога да оценя добрия замисъл и дизайн на играта. Тя е добра с всички бройки играчи и има голямо разнообразие, идващо от различните начални подредби на замъка и различните Духове и Дракони в игра. Препоръчвам за феновете на абстрактните игри!

Dragon Castle - настолна игра

Харесва ми:

  • Елегантен дизайн, изчистен и остърган от излишното;
  • Лежерна игра – от тези, на които можеш да си пиеш следобедното кафе, докато се разсънваш от неделната следобедна дрямка;
  • Страхотни компоненти, които изглеждат добре и са приятни за държане в ръка;
  • Добра преиграваемост.

КУПИ DRAGON CASTLE

Dragon Castle - настолна игра

Dragon Castle - настолна игра

Dragon Castle - настолна игра


Сподели публикацията



← По-стара публикация По-нова публикация →


0 коментари

Коментирай

Вашите коментари трябва да бъдат одобрени преди публикуване.